sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Lomaviikko alla

Katselen kalenteria ja hymyilen, kun olen saanut niin hauskasti kerättyä ohjelmaa tulville yhdeksälle päivälle. Eilen lähdin ystävän kanssa heilumaan ja hengaamaan Tikkurila festivaaleille. Sanni oli kuuntelulistani ykkösenä, mutta onneksi olimme paikalla jo, kun peto pääsi irti eli Antti Tuisku valtasi lavan. En olisi uskonut tai ajatellut, että kyseessä on ihan täysmittaiset, upeasti järjestetyt suomalaisen musiikin festarit. Alusta loppuun pelkkää hyvää mieltä ja fiilistä!

Liput vaihdettiin kätsyihin rannekeisiin, ja kuten näkyy ilta jatkui vielä Hotelli Vantaan Tulisuudelmassa. Ei sitä hyvää menoa voi kesken lopettaa!

Me ehdittiin päivän aluksi nähdä osa Stigin keikkaa ja se Antti Tuiskun veto kokonaisuudessaan, joka on kyllä hienoa menoa. Tyyppi on saanut paljon itseluottamusta ja ihan meneviä kappaleita, joita on mukava kuunnella livenä eloisaa lavaesiintymistä seuratessa. Tuiskun jälkeen oli hyvää aikaa nauttia virvoke ja napata gourmet hodari ruokakojusta ennen seuraavaa odotettua keikkaa eli Jannaa. 

Janna veti  alkuiltaan ajoittuneen settinsä totutun hillitysti, mutta vahvasti. Vuorossa oli varmaa musiikillista laatua ja koska olimme paikalla ajoissa, pääsimme melkein eturiviin todistamaan muhkeaa äänentoistoa ja rummun jytkettä, josta melkein sai sydän uuden rytmin.

Jannan jälkeen Suomipop lavalle nousi Sanni. Lavoja oli Tikkurilassa siis kaksi, ja niiden esitykset oli mukavasti limitetty niin, että kaikkia artisteja oli mahdollisuus siirtyä kuuntelemaan lavoja vaihtaen. Toisen lavan hiljentyessä toisella aloitettiin musisointi. Jannan jälkeen päälavalla esiintynyt Von Hertzen Brothers kuitenkin jäi sivusta kuikuiluksi ja virvokkeen nauttimiseksi, sillä Sannin keikalle oli taas tavoitteena kiva väljä paikka, josta valovoimaisen nuoren naisen musiikkia ja menevää tyyliä pystyi seuraamaan ilman sitä sydämen uudelleen rytmitystä.

Sanni on mielestäni tämän hetken mielenkiintoisin suomalainen naisartisti, jolta voi odottaa vahvaa uraa ja oivaltavia kappaleita. Hänen jälkeensä päälavalla heiluneet Sleepy Sleepersit lähinnä loksauttivat leukani. Olen kuullut bändin nimen useasti, mutten selvästi ole tiennyt mistä musiikissa on kyse... Tai asuissa... Tai missään muussakaan. Uuttakin siis opin.

Kymmeneltä tuli sitten yksi selvästi päivän odotetuimmista bändeistä, Haloo Helsinki aivan huikea shownsa kanssa! Oli tuliefektejä, pommeja ja tähtisuihkuja synkassa musiikin ja rumpujen kanssa, silmää hivelevät (keltaiset!) esiintymisasut ja kertakaikkisen upea, energinen meininki. Muistan, kun näin heidät ekan kerran ainakin kymmenen vuotta sitten jossain, jossain jutussa ja haukottelin, että jaahas taas joku pikku kimppa nuoria yrittää päästä musabisnekseen mukaan. Enää ei tarvi haukotella, haukkoa korkeintaan henkeä. Heillä on kaikki mitä menestymiseen tarvitaan. Tyyli, karisma ja upea musiikki. Illan aikana kuultiin monet hitit ja perinteisesti nieleskelin kyyneleitä, kun Maailman toisella puolen eteni kertosäkeeseen asti. Kun sitä on oikeasti kuunnellut maailman toisella puolen, ei muuta voi...

Tätä keikkaa emme enää ängenneetkään kuulemaan liian läheltä, mutta onneksi siirryimme lavan läheisyyteen tarpeeksi ajoissa, niin järkyttävä määrä jengiä heitä oli saapunut kuuntelemaan.
 
Illan päätti päälavan puolella Apulanta ansaitusta ja arvostettavasti. Heiltä myös kuului nippu tunnetuimpia ja jengiä villitsevimpiä kipaleita, tunnelmaa pimenevässä illassa ei siis puuttunut. Hienot valot ja läsnäoloa henkineet välispiikit tekivät keikasta myös ihanan kokemuksen. Vitsit on kivaa heilua ja laulaa mukana, ei vois festareiltä enempää vaatia. Alla näkyvässä kuvassa illan hämäryys näkyy hieman paremmin.
 
Ja sitten suunnattiin kävellen sinne Vantaan maalla makoilevaan ruotsinlaivasimulaattoriin...

Huomenna hyppään oikeaan laivaan ja suuntaan serkun kanssa Tallinnaan, ja tiistaina kutsuu Turku ja DBTL, minne on päästävä tsidumaan rakastamaani My first bandiä ja Sunrise Avenueta, toki. Toki, toki! Ja Boreen yöksi! Ja sit Gracelle Itämerta kyntämään. Ei tule kuin korkeintaan väsymys tämän loman aikana. Katsotaan jos niistä sais jotain settiä tänne.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

johan kuullosti erinomaiselta festarit ja noin monta orkestaria, mahtavaa...