keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Puikot heiluu

 Tähän pääsin eilen

ja hermot kiristyi. Itse tehdessä tajuaa kunnioittaa kaupasta saatavien valmiiden tuotteiden helppoutta samalla, kun tutustuu syvemmin itseensä. Olen selvästi tulos- en prosessiorientoitunut puurtaja. Tekemäni jutun tulisi olla valmis illassa eikä venyä ihanaksi kuukauden projektiksi. Tämän takia minulla ei taida olla mitään pitempi aikaista harrastusta, kuin ranskan kieli... Minulla ei ole malttia harjoittella vaan pitäisi olla mestari minuutissa, ja saman tien valmis hommasta.

Tänään jo helpotti ja koska patenttikudos on onneksi yksi helpoimmista ja nopeimmista valinnoista, tunsin jopa edistyväni. Edellinen lankakerä kului loppuun ja leveyttä kutimella on jo 16cm. Langan sävy on aavistuksen leijonaan vivahtava hakemani sitruunan sijaan eikä lankamääräkään ihan riitä kahta kertaa kaulaan kiertyväksi huivipanssariksi, mutta päätin soveltaa lopputuloksesta jonkinmoisen kaulurin niin paljolla langalla kuin vain mahdollista. Mainittakoon, että pitkän kaulaliinan ohjepituus on kaksi metriä. Minulla meni kerä reiluun kymmeneen senttiin ja keriä on nyt jäljellä neljä. Seuraavaksi alankin meittiä kauniita tapoja kiinnittää uusi kaulurini kaulan ympärille.

Tänään pääsin tähän asti

Loppuun vielä pieni makea pala, Dumlen kausimaku piparkakku. Näitä herkkuja ei sitten saa Suomesta, vaikka valmistusmaa on Suomi ja valmistaja Fazer. Ja kysytty on Fasun brändi-johtajaa myöten. Toin nämä tuliaisina töihin risteilyltä, ja paketin huvettua pyydettiin heti Ruotsissa asuvaa entistä työkaveria lähettämään meille niitä lisää. Harmittaa nähdä jänniä kausi- ja uutuusmakuja myynnissä naapurissa ja miksi suomalaiset jätetään näin hyvistä namuista paitsi? Maistakaahan te, jotka risteilette Ruotsiin ennen joulua...

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

oot saanut aikaiseksi jo hyvän alun, toivottavasti lanka riittää edes yhden kierron kaulan ympäri....